12 Ağustos 2013 Pazartesi

Aydın Sevim Biyografi

Sanatçı İstanbul Bayrampaşa da dünyaya gelmiş olup aslen Sinop durağanlıdır.
Çocukluğunu bağcılar tabya da geçirir ilk okulu bağcılar Zeynep bedia kılıçlıoğlu i.Ö. okulunda okuyan sanatçı müziğe olan merakını ve sevgisini o dönemlerde lanse eder.
Sanatçı o dönemlerde biçok değerli hocadan bağlama ve san dersleri almaya başlar ve bu becerilerini ilk olarak okulunda sergiler ve okul törenlerini vazgeçilmezi olur. Sanatçı orta okulda okuluyla beraber TGRT de bir programa katılır ve okulu adına türkü söyler işte o programdan sonra değişik kanallardan çağırılır ve değişik tv ve radyo kanallarının yanı sıra gazete ve dergilerde yer alır.
İlk okulundan başarılı bi şekilde mezun olur ve liseyi yine bağcılarda dr kemal naci ekşi Anadolu lisesinde okuri lisedede müziğe olan ilgisi onu koro başkanlığına iter okulunda bi çok güzel programa imza atan sanatçı öğretmenleri arkadaşları tarafından sevilen bir kişi halindeydi.3 yıllık lise dönemi boyunca boş durmaya snatçı hem okuyup hemde akşamları türkü evlerinde çalışarak ailesine yük olmamaya çalışıyordu hafta sonları ise kah lastik tamirciliği kah düğün salonlarında şarkı söyleyen snaatçı bu sıralarda bağcılar halk eğitim merkezinden 100 puan başarıysıyla sertifikasını alır, bu sıralardada ilk albümünü yaptı ve tv radyo programlarına konuk oldu gazetelerde ise haber…

Sanatçı konserlerde ve belediye festivalllerinde de sesiyle seviliyordu  sanatçıya bu yolda bir çok sanatçı ustaları da destek vermişlerdir…
Okuduğu liseden yine başarıyla mezun olan sanatçı üniversite yolunu artık tutmuştur sanatçı bu zaman zarfı içinde
• oy asiye
• bundan sana ne
• ayancık eymeleri
• mehmetciğim gerzenin sahilleri
* cancağızım

isimlerinde 5 albüm
• selver
• al resmini
• senin için
* cancağızım
* tımbıllı
* ne güzel şehir sinop

isimli 6 klip halkına sunmuştur .
İstanbul'un biçok eğlence mekanlarında sahne alan sanatçı dinleyenlerine her programında keyif aldırıyordu, bağlamanın yanı sıra org ( klavye ), perküsyon da çalabiliyordu.
Bir süre tempo tv de keyfi pazar isimli programı sundu ve çeşitli tv programlarına imzasını attı
çevresindeki sanatçı arkadaşlarıyla hep içi içe olan bu sanatçı bir çok sanatçının albümünde mutfak kısmında yer almıştır.

Sanatçı Aydın'ı zamanda dernek organizasyonlarına vb müzikli eğlencelere sanatçı , ses sistemi , sunucu tv canlı yayınları konusunda da destek verip yardımcı oluyor.
Sanatçıya bu yolda en büyük desteği şüphesiz ailesi gösteririr ve en başta banası aslan sevim bire bir uğraşarak destek göstermiştir.

Bu günlerde ise yeni albüme hazırlanan sanatçı albümünde kıpır kıpır hareketli şarkıların yanı sır a damar diye tabir ettiğimiz arabesk şarkılarında yer alacağını söyledi. Sanatçı yaren TV'de Aydın Sevim'le Müzik Keyfi ve TV 2000'de Aydın Sevim'le Cancağazım programlarını yapmaktadır.

https://www.facebook.com/aydinsevimfan
www.aydinsevim.com
aydinsevim57@hotmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder