8 Ağustos 2013 Perşembe

Evlenmeden Önce Yaşanan İlişkiler Evliliği Etkiler mi?

Evlenmeden yaşanılan tüm ilişkiler aslında kadın,erkek her iki taraf için de birliktelikte nelere öncelik ve önem verilmesi gerektiği konusunda tecrübe kazandırır. 

Eskilerde evlilik yaşı çok küçük olduğu için daha başka birini sevme, beğenme, hoşlanma durumları ortaya çıkmadan çocuk denilecek yaşta evlendirilirlerdi. Hal böyle olunca kız 13-14 yaşlarında kadın, eş, anne ve gelin olurdu. O aile içinde büyür ve çocuklarını büyütürdü. Erkeklerde de çocuk yaşta sorumluluk alma, evin, çocuklarının ve eşinin ihtiyaçlarını karşılamak gibi görevleri olurdu. Ve hayat henüz 40 larında iken kendileri için bir şey ifade etmeye başlardı çünkü ancak o zaman çocuklarını evlendirmiş olur ve baş başa kalabilirlerdi. O zamanda bile kızların erkek arkadaşı olması söz konusu bile olamazken erkeklerin mutlaka deneyim sahibi olması gerekirdi. Hatta öyle bir kültürden bahsediyoruz ki bir zamanlar eğreti gelin diye bir film izlemiştik hatırlıyorsanız. Bu filmde evlenmeden önce erkeğe evlilikte neler olacağını öğreten öğretmen niteliğinde bir kadın vardı.

Eğreti gelin’lik, Osmanlı İmparatorluğu döneminde var olan, 1935 yıllarına kadar da devam ettiği bilenen bir kurumdur. Eğreti gelinler, 15-17 yaşları arasındaki erkek çocukları evliliğe hazırlayan bir öğretmen konumunda olan ve verdikleri eğitimin kaynağı, daha çok Kuran’daki evlilik, kadın erkek ilişkileri ve cinsellikle ilgili hadisler, ayetler ve bunların daha sonra yapılmış yorumları ile hem sözlü hem de uygulamalı olduğu da bilinmektedir.

evlenmeden önce yaşanan ilişkiler evliliği etkiler mi

Peki bunlar gayet normal karşılanırken kadının durumuna ne demeli. Eli erkek eline bile değmeyen diyorsanız beyler, eşiniz sizden önce hiç bir erkeği yakından tanımadıysa sizi anlama ve yorumlama ya da ne isteyebileceğinizi, nasıl  hissedebileceğinizi veya neye tepki verip vermeyeceğinizi nasıl bilecek?

Bunlara ne gerek var canım herşeyi benimle öğrensin diyen siz beyler sanıyorum bencillik yaptığınızın da farkındasınız. Çünkü evlilik sanıldığı gibi tek taraflı istek ve arzuları içeren bir kurum değildir ve önemli bir Uyarı!!

Evlenmeden önce ne kadar çok karşı cins tanırsanız o kadar çok deneyim elde eder merak ettiklerinizi etmemeye başlarsınız. Tabi çok önemli bir ayrıntıyı da atlamamak gerekiyor. Geçmişin geçmişte kalması.

Bu durumda erkekler için çok sözüm yok çünkü geçmişle bağlarını kolay koparabilir, yollarına devam edebilirler. Ancak kadınlar daha duygusal varlıklar olduğu için geçmişte yaşanmış güzel günleri tekrarlama isteği onları yaşadıkları yeni birliktelikte ve hatta evliliklerinde mutsuz edebilir.

Evlenmeden önce iyi kötü edinilen her deneyim insanı olgunlaştırır. Yapılabilecek birçok yanlış bolca yapılır ve sonucunda alınması gereken dersler doğru alınırsa işte o zaman o evlilik için korkmaya endişelenmeye gerek kalmaz. Çünkü her iki tarafta birbirlerini üzebileceklerini bildikleri konulardan uzak durur, 2 dklık zevk uğruna karşısındaki sevgi dolu yüreği kaybetmenin değmeyeceğini bilir. Karşılıklı hissedilen saygıyı yitirmemek adına en azından iki durumdan birinden vazgeçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder