9 Ağustos 2013 Cuma

Hamile olduğunu öğrenmenin yolları

Hemen her kadının gebe kalmak istediği ve çocuğunu kucağına almayı düşlediğini biliyoruz. Özellikle de hamile kalmak için çalışmalara başlandıysa bu heves daha da artıyor ve büyük bir merak ile hamile olunduğuna dair işaretlerin gelmesi bekleniyor. Sürekli olarak hamilelik testleri yapmak bir süre sonra moral bozucu olacağı için merak içinde işaretleri beklemek hamile olduğunu öğrenmenin yollarından bir tanesi. İşaret yakalandığını düşündüğünüzde testleri gerçekleştirmeniz hem olumlu sonuç alma şansınızı arttıracaktır hem de işi daha heyecanlı kılacaktır. Dilerseniz kısaca bu işaretlere bir göz atalım ve hamile olup olmadığınızı öğrenelim.
Karşılaşabileceğiniz farklılıklardan bir tanesi göğüslerinizde yaşayacağınız ağrı yahut hafif kaşıntı ve sızılardır. Kendini bebeğinizin gelişine hazırlamaya başlayan memeleriniz bu süre içerisinde normalden farklı tepkiler vermeye başlayabilirler. Her ne kadar kimi durumlarda bu bazı rahatsızlıklara işaret ediyor olabilse de özellikle aktif olarak gebe kalmak için eşinizle çalışıyorsanız hamile kalma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bu kaşıntı ve ağrılara karşı kullanılabilecek olan çeşitli kremleri ise doktorunuzdan öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz.
Bir diğer değişiklik ise nabzınızda yaşanan artış ve kalbinizin çok daha fazla kan akışı sağlamasıdır. Zira artık iki bedeni besleyecek ve bakacak olan bir vücudunuz olduğundan dolayı buna uygun bir dolaşım sistemine ihtiyacınız vardır. Özellikle kalp damar hastalıklarına sahip olanlarda bu artış rahatsızlıklara ve kötü sonuçlara sebep olabileceği için gebelik testiniz de olumlu çıkarsa doktorunuzla hastalıklarınıza dair de bir görüşme gerçekleştirmeniz iyi olacaktır. Zira gebelik döneminde annenin sağlığı bebeğin de sağlığı demektir.


Artık bebeğiniz sizin içinizde güvenle saklanacağı için onun için en uygun koşulların oluşturulması da yine sizin metabolizmanıza düşmektedir. Bunu sağlamak için bebeğin gelişimine uygun bir beden sıcaklığına yükselirsiniz ve bu özellikle yaz aylarında bunalmanıza neden olabilir. Bilhassa sabit durduğunuz veya yatakta yattığınız zamanlarda farkedebileceğiniz bu sıcaklık yanaklarınızın da al al olmasını sağlar. Bazı annelerin ve kocaların bunu çok güzelleştirici bulduğunu da eklemeden geçmemek gerek.
Yine bedeninizdeki değişiklikler nedeniyle hem tat hem de koku duyularınızda büyük değişiklikler meydana gelir. Eskiden sevdiğiniz bazı koku ve tatlar artık rahatsız edici gelmeye başlayabilir, ya da tam tersi şekilde sevmediğiniz şeyler size zevk verebilir. Bedeninizin ihtiyaç duyduğu maddelere göre demir yalama gibi durumlarla bile karşılaşabilirsiniz ve bu nedenle doktorunuzla beslenmeniz konusunda görüşmeniz de gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder