12 Ağustos 2013 Pazartesi

Karın ağrısına ne iyi gelir?

Dayanılması güç ağrılardan biri de karın ağrısıdır. Nitekim büyüklerimiz bu konuda "karın ağrısı kabir azabının yarısıdır" sözünü söylemişlerdir. Karın ağrısı, ayakları üşütme, gaz sıkışması ve besin zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok nedenden dolayı kendini gösterebilir. Dolayısıyla hemen müdahale edilmesi gerekir. Aksi halde dayanılmaz ve tehlikeli bir hâl alabilir.

Karın ağrısı bir semptom olabildiği gibi, bireylerin kendilerini üşütmesi sonucu, yedikleri yiyeceklere veya organ hasarlarına bağlı olarak ortaya çıkan bir problem de olabilir. Dolayısıyla sık sık şiddetli ağrılara maruz kalan kişilerin hiçbir müdahalede bulunmadan doktora gitmeleri gerekir. Gaz sıkışması, hazımsızlık gibi yiyeceklere dayalı nedenlerden dolayı oluşan ağrılara 15-20 dakika boyunca yüksek tempoda koşmak, evde ya da dışarıda yine yüksek tempoda egzersiz yapmak iyi gelir. Ayak üşütmesine karşı ayakları ve karın bölgesini sıcak tutmak ve mümkünse uyumak ağrıyı keser. Hafif karın ağrılarına ise kaynar suda nane ve limon kabuğunu kaynatıp içmek iyi gelir.

Sıkça karşılaşılan karın ağrısı nedenlerinden biri de besin zehirlenmesidir. Kullanım uygunluğu olmayan gıdaların tüketilmesi karın ağrısına neden olur. Bu gibi durumlarda tıbbi müdahale şarttır. Ayrıca kadınların regl dönemlerindeki karın ağrılarına bol sıvı tüketmek, karın bölgesini sıcak tutmak ve doktorların önerdiği ilaçları kullanmak iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder