12 Ağustos 2013 Pazartesi

Karın bölgesindeki yağları eritmek için neler yapmalıyız?

Fazla yağlar sağlığımızı tehdit ettiği gibi vücudumuzda kötü bir görünüme de sebep oluyor. Özellikle karın bölgesinde yoğunlaşan yağlar, kadın erkek fark etmeksizin pek çok kişiyi rahatsız ediyor. Üstelik bu bölgedeki yağların eritilememesi veya zor eritilmesi gibi düşünceler de kişiye güvensizlik ve huzursuzluk veriyor. Peki karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için neler yapmalı, ne tür besinler tüketmeliyiz?

Dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam, metabolizmamızı tembelleştirerek vücudumuzun fazla yağ depolanmasına neden olur. Bu yağların çoğunluğu da karın bölgesinde yoğunlaşır. Bu bölgedeki yağları eritmek için özel bir diyet programı uygulamamız mümkün değildir. Dolayısıyla her şeyden önce yeterli ve dengeli beslenmeye başlamalı, ardından vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük kalori miktarını yine yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine bağlı olarak azaltmalıyız. Böylece ihtiyacımız olan enerjinin bir kısmı depolanmış yağlardan sağlanacak yani fazla yağlarımız çözünerek yok olacaktır. Öte yandan yürüyüş, yüzme, mekik gibi egzersizlerle de yağların çözünmesini hızlandırmalı ve karın bölgesindeki kaslarımızı güçlendirerek sarkmaya karşı önlem almalıyız.

Yeterli ve dengeli beslenirken direncimizi kaybettirmeyecek, kalori miktarı düşük yiyecekleri tüketmeye özen göstermeliyiz. Mümkün olduğunca öğünleri sık ve az yemeli, yapay şeker içeren yiyeceklerden uzak durmalıyız. Hatta bu şeker ihtiyacımızı meyvelerden karşılamaya gayret göstermeliyiz. Ayrıca akşam yemeğinde ağır yiyecekler yerine minerali bol olan sebze yemeklerini tercih etmeliyiz. Şüphesiz bu da yağların çözünmesine katkı sağlayacaktır.

Vücutta yağların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yağ çözünmesi daha fazla olur. Bu yüzden karından, kalçadan veya bacaktan kilo vermek isteyen kimsenin sadece kilo vermek istediği bölgeyi çalıştırmasının bir anlamı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder