10 Ağustos 2013 Cumartesi

Lazer Epilasyon Sonrası Yapılacaklar

1- Lazer uygulamasından 2 gün sonraya kadar güneşe maruz kalınmamalı ve solaryum’a girilmemelidir. Zorunlu olarak güneşe maruz kalınırsa (özellikle yüz gölgesi için) yüksek koruma (SPF 30) faktörlü kremler kullanılmalıdır.

2- Seans aralarında güneşlenerek yada solaryum ile bronzlaşmış olmak bir sonraki seans zamanı geldiğinde ten renginiz normal tonuna yaklaşmamış ise uygulama yapılamamasına neden olacaktır. Seansınız ten renginiz normale yaklaşana denk ertelenecektir.

3- Lazer epilasyondan hemen sonra ılık duş alınabilir. Bir hafta kese, peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapılmamalıdır.

4- Lazer Epilasyon uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre değişen sürede; 1 saat ila birkaç gün arasında kızarıklık oluşması normaldir.

5-Bazı kişilerde işlem sonrasında uygulama yapılan bölgede hafif kabarıklık, nadiren kabuklanma ve sivilce oluşursa da tedaviye gerek olmadan kendiliğinden geçecektir.

6- Lazer epilasyon uygulanan kılların kökleri 3 ila 10 gün içinde hafifçe uzayarak dökülmeye başlar veya el ile tutularak çekildiğinde kolayca çıkar.

7- Seans aralıkları yüz bölgesi için 4 hafta, vücut bölgeleri için 8 haftadır.

8- Ortalama Lazer Epilasyon sayısı vücut bölgeleri için 4-6 seans, yüz bölgeleri için 6-12 seanstır. Bu sayı cilt ve kıl yapısına göre değişebilir. Hormonal bozukluklar seans sayısını etkileyebilir.

9- Kıl yoğunluğu her seansta %15-20 arası kalıcı olarak azalmaktadır, farkı ancak 3. seanstan itibaren belirgin olarak görebilirsiniz. Seanslarınıza düzenli olarak devam ederseniz ilk seanstan sonra kıl sorunu yaşamazsınız.

10- Büyük bölgeler (kol-bacak-sırt-göğüs-genital) için her seanstan sonra 15-20. günler arasında ücretsiz kontrol seansı hakkınız mevcuttur (20. günden daha geç yapılan kontroller tedavinin seyrini olumsuz etkiler). Küçük bölgelerde ise tedavinin seyrine katkısı olmadığından kontrol seansı uygulamaya gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder