12 Ağustos 2013 Pazartesi

Sürekli alkol içmek göbek yapar mı?

Halk arasında alkollü içeceklerin özellikle de biranın göbek yapıcı nitelikte olduğu bilinir. Bu yüzden pek çok kişi bira içmeye çekinir. Peki bira veya diğer alkollü içecekler gerçekten göbek yapar mı?

Her içkinin belirli bir içme limiti vardır. Bu limitin üstüne çıkılmadığı taktirde içkinin göbek yaptığı söylenemez. Viski, vodka, rakı gibi alkol oranı yüksek içkiler kısa zamanda zevk ve rahatlık verici özelliğe sahiptir. Dolayısıyla bu tür içkilerin maksimum 0,5-1 litresi kişiyi tatmin etmeye yeter. Oysa bu durum bira için geçerli değildir. Kişi, alkol oranı düşük olduğu için tatmin oluncaya dek 1-6 litre bira içer. Bu aktivite sürekli hale geldiğinde ise zamanla mide hacmi genişler ve göbek oluşur. Biranın diğer içkilere nazaran gıda değerinin daha yüksek olması da kilo alma ve göbek oluşmasında önemli bir faktördür.

Haddinden fazla alkol yerine meyve suyu, kola ve hatta su bile içilse göbek oluşması kaçınılmazdır. Çünkü vücuda sürekli ve aşırı derecede alınan her sıvı mide hacmini genişleteceği için göbek yapar. Bu yüzden her içki yeterince ve en az 2-3 gün aralıklarla içilmelidir. Bu, sağlık açısından da son derece olumludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder