Acı biber veya acılı yiyecekler tükettiğimizde, yemek borusundaki ve miğdedeki sinir uçları uyarılır. Vücut bu durum karşısında bir tepki verir. İşte bu tepkide terlemedir. Aynı zamanda bu tür acılı yiyecekler keskin kokulu olduğu için burundaki mukus salgısını incelterek akmasına neden olur. Yani burnumuz akar. Tüm bu biyolojik olaylarla birlikte metabolizmamız da %25 oranında hızlanır yani daha aktif oluruz.
Acı biber veya acılı yiyeceker vücutta terleme, göz yaşarması ve burun akması gibi etkiler yaratırken aynı zamanda solunum yollarının ve ciğerlerin temizlenmesine de yardımcı olur. Bu yönüyle sağlık açısından oldukça önemlidir. Ancak herşeyin fazlasında olduğu gibi, acılı yiyecelerin de fazla tüketilmesi son derece tehlikelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder